31(0) 647412213
Monique Doppert
oeken
   

Dinsdag 13 juni verscheen Haat en Liefde, een interviewbundel over homoseksualiteit en islam in Nederland (Ten Have, Kampen, 2006 ). Met collega-journalist Mariette Hermans heeft Monique twaalf bekende en minder bekende Nederlanders gesproken over homohaat en -liefde.

De traditionele Nederlandse tolerantie ten aanzien van homoseksuelen staat onder druk. De sinds de jaren zestig opgebouwde verworvenheden van homo’s en lesbo’s lijken niet meer van zelfsprekend.

Cijfers van de Amsterdamse politie wijzen niet uit dat het geweld toeneemt. Maar de politie registreert niet of homoseksualiteit een rol speelt in geweldsincidenten. De vraag is dus, is de angst voor toenemende intolerantie overdreven of terecht? En is er verband met de multiculturalisering van de grote steden?

Eveneens met Mariette Hermans heeft Monique het essay (pdf) geschreven voor de bundel Beatrix, Koningin van alle Nederlanders (Van Gennep/Forum, Amsterdam, 2005).
Drie vragen komen in het boek aan de orde: 1. welke activiteiten ondernam de koningin de afgelopen 25 jaar 2. welke ontwikkeling laat haar optreden in de multiculturele samenleving zien en 3. hoe reageerden migranten op haar optreden en keuzes?

 

Internetpioniers verhaalt over de eerste internetgeneratie in Nederland (Otto Cramwinckel, Amsterdam, 2002). Internetpioniers gaat terug naar de wortels van internet in Nederland. Het geeft een goede indruk van een aanloopfase, de tijd voordat het grote publiek het medium ontdekt. Pioniers verkenden vanuit hun technische, kunstzinnige of activistische achtergrond de mogelijkheden van internet.
Meer informatie

 

Deze boeken zijn ook bij mij te bestellen:

Haat & Liefde(139 pg, Uitgeverij Ten Have, Kampen, 2006)
In de bundel Haat & Liefde zoeken onder meer Boris Dittrich, Henk Krol, Saskia Wieringa, Omar Nahas en Nebahat Albayrak naar oorzaken en oplossingen. In zijn inleidende essay stelt Bas Heijne dat acceptatie van homoseksualiteit de lakmoesproef is voor een vrije, multiculturele samenleving.
14,90 euro

Internetpioniers (154 pg, Otto Cramwinckel, Amsterdam, 2002)
Dit boek gaat terug naar de wortels van internet in Nederland. Het geeft een indruk van een aanloopfase, de tijd voordat het grote publiek het medium ontdekte. Pioniers verkenden vanuit hun technische, kunstzinnige of activistische achtergrond de mogelijkheden van internet.
7,50 euro

De eerste generatie (111 pg, Uitgeverij Lunet, Naarden, 1990)
Louis Doppert over Indische gebeurtenissen sinds 1939
Voor meer informatie, zie ook mijn vaders pagina's en webblog

5 euro

Boeken zijn af te halen (Amsterdam) of ik kan ze opsturen (verzendkosten 6 euro)